Adaptacja pomieszcze艅 偶艂obka w bloku przy ul Jana Kantego Przyzby

W ramach wykonanego na zlecenie Zarz膮du Inwestycji Miejskich zadania najpierw powsta艂 projekt, a nast臋pnie zrealizowano prace adaptacyjne. U艂o偶one zosta艂y pod艂ogi, pomalowano 艣ciany, zamontowano specjalne obudowy ochronne na grzejniki, urz膮dzono 艂azienki, ubikacje, szatni臋, pomieszczenia do wydawania posi艂k贸w, zaplecze na w贸zki i cz臋艣膰 administracyjn膮.

W lokalu jest klimatyzacja. Sale dla dzieci maj膮 ekspozycj臋 po艂udniow膮, wi臋c pomieszczenia s膮 jasne. Na cele 偶艂obka przystosowywana zosta艂a powierzchnia licz膮ca ok. 314 m kw. Przewidziano tam dwa oddzia艂y w dw贸ch du偶ych salach 鈥 ka偶dy ma sw贸j w艂asny sanitariat oraz magazynek na le偶aki.

Wykonawc膮 zadania by艂a firma 2K 鈥 Budownictwo. Zadanie kosztowa艂o ok. 1,3 mln z艂. zadanie zosta艂o zrealizowane w 2020 roku.


| Jan Machowski